Wat doen wij?

Voor onderstaande werkzaamheden bent u bij ons aan het juiste adres!
Snijden

Wilt u een ruit of spiegel in een ander model zoals: rond, ovaal enz. Dan snijden wij deze voor u op maat!

Slijpen

Glas is van nature scherp en kunnen wij voor u op maat slijpen zodat deze een gladde, vlakke en schuine zijde heeft. Dit wordt vaak gebruikt voor legplanken, deuren en bijvoorbeeld spiegels.

Boren

Wilt u een gat in een glasplaat geboord hebben voor bijv: scharnieren in een douchedeur of stopcontact gaten voor in een keukenachterwand of voor kleine deurtjes voor een vitrine met een vingergat. Dan kunnen wij dat voor u maken.

Zandstralen

Je kunt het glas mat maken door het te zandstralen. Een ruit of spiegel kunnen wij ook zandstralen met een tekst of tekening er in.

Veiligheidsglas

Veiligheidsglas word vaak gebruikt bij douchedeuren en bijvoorbeeld legplanken. Nadat het product op maat is gemaakt en geslepen wordt het glas gehard in een speciale hardingsoven. Dit betekend dat als het product stuk gaat er geen grote scherven, maar alles in kleine stukjes valt.

Isolatieglas

Dat zijn 2 ruiten die aan elkaar worden geplakt met daar tussen een aluminium isolatie strip. Deze zijn in verschillende breedtes te maken (van 4 tot 15mm breed). Wij kunnen ook gebogen isolatie ramen maken in verschillende afmetingen.

Buigen

Een gebogen glasplaat word vaak gebruikt voor Serres, draaideuren of voor een toonbank bij de visboer of de bakker.

Glas in lood

Wij kunnen ook glas in lood tussen isolatieglas zetten, als bescherming voor het lood en voor betere isolatie van de woning. Ook kunnen wij het glas in lood tussen gebogen ramen leveren. En wij kunnen aangeleverde glas in lood ramen in onze werkplaats vervangen/herstellen.

UV lijmen

Met uv-lijmen kun je 2 of meerdere glasplaten haaks aan elkaar lijmen bijv: voor een bijzettafeltje of voor een balie in een winkel of bij de juwelier. Het glas kan zowel gehard als ongehard verlijmd worden. Ook deze techniek kunnen wij u aanbieden.

Lamineren

Vlak en gebogen ruiten heb je in enkel gebogen en in 2 samen gebogen ruiten. Die 2 samen worden na het buigen gelamineerd.

Gesmolten glas

Dit glas wordt in een oven op een zandbed gelegd en warm gemaakt. Je kunt allerlei motieven of modellen in het zand maken waardoor je hele mooie ontwerpen kunt maken. Voorbeelden hiervan zijn: tafelbladen of glazen deuren.

Accessoires & toebehoren

Deurbeslag (mat zwart, rvs, chroom), Spiegelophanging, spiegelverwarming, div. soorten Kit (spiegelkit, beglazingskit) Isolatie benodigdheden, schuifrail systeem, U-profielen, Roosters