Wat doen wij?

Voor onderstaande werkzaamheden bent u bij ons aan het juiste adres!
Snijden

Wilt u een rechthoekige ruit of in een model zoals: rond, ovaal enz. Dan snijden wij deze voor u op maat!

Slijpen

Glas is van nature scherp en kunnen wij voor u op maat slijpen zodat deze een gladde, vlakke en schuine zijde heeft. Dit wordt vaak gebruikt voor legplanken, deuren en bijvoorbeeld spiegels.

Boren

Wilt u een gat in een glasplaat geboord hebben voor bijv: scharnieren in een douchedeur of stopcontact gaten voor in een keukenachterwand of voor kleine deurtjes voor een vitrine. Dan kunnen wij dat voor u maken.

Zandstralen

Je kunt het glas dof maken door het te zandstralen. Een ruit of spiegel kunnen wij ook zandstralen met een tekst of tekening.

Veiligheidsglas

Veiligheidsglas word vaak gebruikt bij douchedeuren en bijvoorbeeld legplanken. Nadat het product op maat is gemaakt en geslepen wordt het glas gehard in een speciale hardingsoven. Dit betekend dat als het product stuk gaat er geen grote scherven, maar alles in kleine stukjes valt.

Facetglas

Glas of spiegel waar je aan de oppervlakte van de ruit aan de buitenzijde een strook glas weg slijpt onder een bepaalde hoek zodat je een rand om het glas krijgt. Dit kan in verschillende breedtes geleverd worden (van 10mm tot ongeveer 35mm breed).

Isolatieglas

Dat zijn 2 ruiten die aan elkaar worden geplakt met daar tussen een aluminium isolatie strip. Deze zijn in verschillende breedtes te maken (van 4 tot 15mm breed). Wij kunnen ook gebogen isolatie ramen maken in verschillende afmetingen.

Buigen

Een gebogen glasplaat word vaak gebruikt voor Serres, draaideuren of voor een toonbank bij de visboer of de bakker. Deze kunnen wij voor u maken tot een maximale afmeting van ongeveer 1500mm breed en 2500mm hoog/lang, van 4 tot 12mm dik glas.

Glas in lood

Glas in lood is dun glas in verschillende structuren en kleuren dat tussen loodstrippen wordt gesoldeerd. Deze mooie techniek wordt vaak in kerken of scholen gebruikt, maar tegenwoordig ook weer veel in particulieren huizen en dan met name als bovenlicht (ramen) in de woning. Wij zetten glas in lood ook tussen isolatieglas, als bescherming voor het lood en voor betere isolatie van de woning. Ook kunnen wij het glas in lood tussen gebogen ramen leveren. Wij kunnen ook oude kapotte ruitjes of loodstrippen vervangen/herstellen.

UV lijmen

Met uv-lijmen kun je 2 of meerdere glasplaten haaks aan elkaar lijmen bijv: voor een bijzettafeltje of voor een balie in een winkel of bij de juwelier. Het glas kan zowel gehard als ongehard verlijmd worden. Ook deze techniek kunnen wij u aanbieden.

Lamineren

Gebogen ruiten heb je in enkel gebogen en in 2 samen gebogen ruiten. Die 2 samen worden na het buigen gelamineerd en daartussen wordt een vloeistof gedaan (giethars). Dat later onder uv lampen wordt uitgehard. Hierdoor ontstaat er een veiligheidsruit. Als nu 1 van de 2 ruiten kapot zou gaan dan blijven ze aan elkaar zitten en kan er geen glas op iemand vallen die daaronder staat. Bijvoorbeeld: een balustrade. Dit kan natuurlijk ook met vlakglas. Gelamineerd glas is ook veiligheidsglas.

Gesmolten glas

Dit glas wordt in een oven op een zandbed gelegd en warm gemaakt. Je kunt allerlei motieven of modellen in het zand maken waardoor je hele mooie ontwerpen kunt maken. Voorbeelden hiervan zijn: tafelbladen, glazen deuren of voor de bovenste glasplaat van een traptrede zodat deze niet meer glad aanvoelt.